Tarina

Olen Mari Mikkilä ja olen toiminut Hoitohuone Pihlajassa vuodesta 2014 alkaen. Koulutukseltani olen Jooganopettaja (SJL ® Suomen Joogaliitto), koulutettu hieroja sekä Laaja-alainen vyöhyketerapeutti. Hengityksen kanssa työskentely on osa päivittäistä työtä. Kuusivuotisen Jooganopettaja koulutukseni kautta, hengittämisen asiat syventyivät, vuosittaiset hengitystä tukevat lisäkoulutukset mm. Iia Lappalaisen Pranayama osio I, II ja III, Hengitys itsesäätelyn ja vuorovaikutuksen tukena (Martin M., Seppä M.), lukuista Breathingman- kurssit, Hoitava Hengitys- ohjaaja koulutus, tukevat hyvää pohjaa. 

Tapaan elää elämääni mahdollisimman vapaasti, mutta myös säännön mukaisesti. Sallin itselleni toki monia vapauksia rönsyillä hieman polullani. Jooga, kuntosali ja arkiliikunta ovat osa arkea, kuten myös minulle sopiva, terveyttä ylläpitävä ruokavalio. Positiivinen ajattelu ja mahdollisuuksien löytäminen ovat minulle tärkeitä asioita. Muutos on mukava ja pysyvä tila elämässäni.

Rakastan käydä koulutuksissa ja kehittää työtäni vuosittain kattavammaksi palveluksi, jotta juuri sinulle saataisiin mahdollisimman monipuolista palvelua ja apua. Monen eri koulukunnan koulutuksesta on suuri etu niin sinulle kuin minullekin lopputulosta ajatellen.

Tällä hetkellä tiloissani toimii toisena yrittäjänä ihana Hanne Manelius. 

Hoitohuone Pihlajan periaatteena on tarjota koko kehon kattavia hoitomenetelmiä, jolloin asiakas pääsee tuntemaan kehonsa tilanteen parhaiten.  Monilla eri menetelmillä voidaan päästä samaan lopputulokseen. Asiakas löytää kokeilemalla itselleen sopivan hoitomuodon terveyden ylläpitämiseen sekä pienempien ongelmien poistamiseen. 

Olet tervetullut vastaanotolleni! 

© Hanne Manelius

Olen Hanne Manelius ja maailmassa ihmisyyden, kehon ja mielen tutkimusmatkalla. Opiskelen parhaillaan Jyväskylässä Suomen hierojaopistossa hierojan ammattitutkintoa ja valmistun sieltä syyskuussa ´24. Otan koululla myös vastaan asiakkaita osana opintoja. 

 
Teen siis tällä hetkellä opiskelijahierojana klassista hierontaa.
 
Teen myös Reiki-hoitoja, joka on energiahoitamisen muoto jossa välitetään universaalin rakkauden hoitavaa energiaa. Reiki hoito on Japanista lähtöisin oleva hoitomuoto, jossa hoidettava on hoidon aikana istuallaan tai makuulla ja hoitaja hoitaa vain kevyesti koskettamalla.
 
Teen myös joogahierontaa johon olen saanut koulutukseni omalta hierojaltani ja hoitajaltani Mari Mikkilältä. Marin tiloissa olen nyt saanut mahdollisuuden kokeilla omia siipiäni hoitajan roolissa ja koenkin Marin myös omaksi mentorikseni tässä uudessa vaiheessa. 
 
Olen itse alanvaihtaja, ja jatkan omaa 25-vuotista yrittäjän polkuani tekemällä jatkossa myös hoitamisen työtä. Työni valokuvauksen parissa jatkuu lisäämällä hierojan ja hoitajan ammattitaidon oman yrittäjyyteni osaksi. Ajattelen ettei titteleillä ja urapoluilla tai erilaisilla lokeroilla ole isoa merkitystä vaan ytimessä on ihminen itse. Arvostan läsnäoloa ja oman kehon kuuntelua. Oma intoni kohde on ihmisen hyvinvointi jonka ajattelen olevan kokonaisvaltaista hoitamista ja itsestä välittämistä. Mielestäni on hyvä ajatella itsensä hoitamista ja omaa huolenpitoa terveyden ylläpitämisenä ja sairauden ennaltaehkäisynä niissä puitteissa missä meillä on siihen mahdollisuus. Lämpimästi tervetuloa hoitoihin.
© Hanne Manelius
Mari_41
© Hanne Manelius

Koulutuksia

Mari

Joogahieronta-koulutus 2012 

Hierojan ammattitutkinto- ja erikoisammattitutkinto, nivelmobilisaatio 2016

 • Purentalihasten hieronta
 • Trigger pisteet
 • Fascia hieronta/Guas Sha- hieronta
 • Lasten hieronta

Lisäkoulutukset:

 • Fascia release
 • Raskaushieronta

Kansainvälinen jooganopettajakoulutus 2019 (42op, Union Européenne de Yoga)

 • Lastenjooga
 • äitiysjooga
 • Lukuisat hengityskoulutukset, mm. Pranayama I ja II( Iia Lappalainen),
 • Hengitys vuorovaikutuksen tukena ja säätelykeinot
 • Hoitava Hengitys- ohjaaja koulutus
 • Breathingman kurssit

Laaja-alainen vyöhyketerapia (refleksologia),  opintoja 2008-2024  Medika Novassa sekä Päivi Mustajärven koulutukset

 • Aikuisten laaja-alainen vyöhyketerapia
 • lasten- ja vauvojen vyöhyketerapia
 • koliikkihoidot
 • raskauteen ja synnytykseen liittyvä vyöhyketerapia

 

Hanne

Hierojan ammattitutkinto 8/23-9/24

Joogahieronta kurssi 11/23

Reiki 1, Reiki 2 ja Reiki 3A