Palvelut

toa-heftiba-a9pFSC8dTlo-unsplash

Klassinen hieronta

Mobilisoiva klassinen hieronta edistää nivelten liikkuvuutta. Erilaiset liikeratojen rajoitukset haittaavat tai aiheuttavat kipua päivittäisissä toiminnoissa, työssä, harrastuksissa tai nukkuessa. Klassiseen hierontaan yhdistetty nivelmobilisaatio lievittää kipua ja puutumisoireita. (Mari ja Hanne)

Yhdistelmähoito

Yhdistelmähoidossa käyn läpi asiakkaan tarpeet ja niiden perusteella hyödynnän erilaisia tekniikoita saavuttaakseni parhaan mahdollisen lopputuloksen. Hoito tehdään yksilöllisesti alkututkimuksen perusteella ja suosittelen vähintään 90 min aikaa. ( Mari ja Hanne)

Trigger -hieronta

Trigger -hieronta saa nimensä englannin kielen sanasta ”trigger”, joka tarkoittaa laukaista. Hoito siis laukaisee lihasjännityksen. Hieronnassa hoidetaan lihasten, lihaskalvojen sekä lihasten kiinnityskohdissa olevia jännittyneitä ja kipeytyneitä alueita rauhallisesti hieromalla ja painelemalla. Trigger -hieronta laukaisee lihaksessa ja sen ympäristössä olevaa jännitystä ja näin hoidon jälkeen käsiteltävä alue tuntuu raukealta. (Mari)

Thai Yoga hieronta

Thai Yoga hieronta on  thaimaalaisen perinteen mukaan tapahtuvaa lempeää, hoitavaa, passiivista venyttelyä, kehoa avaavia liikkeitä sekä painalluksia . Sinulla on mahdollisuus vain olla, hierojan liikutellessa rauhallisin liikkein kehoasi kohti joustavamoaa suuntaa. Hoidosta tulet tietoisemmaksi kehostasi ja hengityksestä. Thai Yoga hieronnassa hoidetaan kehossa olevia linjoja, jotta kehon oma energia pääsisi esteettömästi kulkemaan kehossa. Hoito tehdään joustavien vaatteiden päältä. Naisille myös hemmottelevampi öljyhoito niin halutessa. (Mari ja Hanne)

Raskaushieronta

Hierojan on hyvä tietää raskaudesta jo alkuvaiheessa, jotta hieronta voidaan tehdä oikein. Raskaushieronnasta saat apua väsyneisiin jalkohin ja turvotukseen, käsien puutumiseen jota usein esiintyy raskauden aikana, niska-hartiaseudun jännityksiin ja kiputiloihin sekä selän ja pakaran kipuun. Raskaushieronta tehdään kyljellään, istuma-asennossa tuettuna, tai selinmakuulla tapauskohtaisesti. Hoito kestää 60 tai 90 min. ( Mari )

Lastenhieronta

Lastenhieronta koskee ikäluokkaa taaperoista alle 10- vuotiaisiin. Enenevissä määrin kohtaan työssäni lapsia joilla voi olla päänsärkyä,  niskan ja hartian ja selän ongelmia lisääntyneestä ruutuajasta johtuen.  Ergonomiaan kannattaa kiinnittää huomiota. Hieronnasta saa apua lapselle myös levottomuuteen, jännittyneisyyteen,  vaelteleviin kipuihin tai esim.skolioosin tai muun toispuoleisuuden aiheuttamiin kireyksiin. ( Mari )

Vauvahieronta

Lempeää vauvahierontaa voidaan antaa jo heti vastasyntyneelle, kuten jo isommallekkin  vauvalle. Hieronnassa käytetään ihoa stimuloivia otteita öljyllä hieroen käyden läpi vauvan keho varpaista päähän saakka.  Hoito tehdään vauvan ehdoilla, joten imetystaukoja voidaan tarvittaessa pitää. Annan vyöhyketerapeuttiset kotihierontaohjeet erityisesti jalkapohjien  osalta, jotta vauva ja perhe saisi parhaimman mahdollisen avun. Vauvahierontaa kannattaa harkita, jos vauva on levoton tai kärsii koliikista, vatsanväänteistä, univaikeuksista tai allergiasta. (Mari)

Laaja-alainen vyöhyketerapia

Laaja-alaisen vyöhyketerapian eli refleksologian juuret tulevat tuhansien vuosien takaa, jolloin ihmiset ovat hoitaneet toisiaan jalkapohjien sekä kehon heijasteiden kautta. Jopa 5000 vuotta vanhoja piirroskuvia toisiaan hierovista ihmisistä on löydetty mm. Kreikasta, Intiasta, Kiinasta ja Etelä-Amerikasta. Refleksologiaa on vaikea tutkia tieteellisesti, koska kokemukset ovat aina omakohtaisia. 

Refleksologialla on saatu apua useisiin ongelmiin esim. unettomuus, stressi, migreeni, paniikkioireet, hormonaaliset epätasapainotilat, päänsärky, erilaiset aineenvaihdunnan ongelmat sekä lihas-ja nivelvaivat. Vyöhyketerapian vaikutukset tuntuvat kehossa usein muutamien hoitojen jälkeen, jolloin kehon tukokset avautuvat ja energia kehossa pääsee virtaamaan esteettömästi. Yleisiä tuntemuksia heti hoidon jälkeen: kevyet jalat, rentoutuminen, aineenvaihdunnan vilkastuminen, ohimenevä päänsärky, vastustuskyvyn parantuminen, tietoisuus kehosta ja hengittämisestä. (Mari)